Grup de pompare dublu

- Grup pompare dublu 3/4″ - Pret fara TVA: 229.0 €

Grup de pompare GRUNDFOS UPM3 SOLAR 15-75

Grup pompare Grundfos UPM3 SolarGrupul de pompare prezentat poate fi folosit la instalatii solare termice cu tuburi vidate sau panouri solare plane. Grupul de pompare este echipat cu o pompa Grundfos Solar UPM3 15-75. Incepand cu data de 01.08.2015, in UE sunt noi reglementari privind consumul de energie electrica. Aceste reglementari de consum sunt in toate domeniile de activitate inclusiv la pompele de recirculare. Aceste reglementari europene se refera la reducerea consumului de energie electrica la pompele de recirculare clasice. Pompele de recirculare clasice vor fi inlocuite cu modele noi de pompe HE (eficienta inalta). Aceste pompe electronice eficiente vor fi inlocuite inclusiv la grupurile de pompare pentru instatiile solare termice. Producatorii de pompe sau comercianti care nu respecta aceste norme vor fi sanctionati ca atare. Nedavi Solar cu sediul in Oradea este o firma specializata in importul si comercializarea instalatiilor solare.

Noi va punem la dispozitie diferite grupuri de pompare electronice cu turatie variabila de tip HE. Grupurile de pompare PWM cu pompe cu turatie variabila Grundfos, folosite in instalatiile solare realizeaza o eficienta sporita datorita metodei moderne HE. Kitul hidraulic solar prezentat acopera necesarul unei bune functionari a instalatiei solare termice si cu un consum redus de energie electrica in comparatie cu modelele anterioare. Va recomandam sa folositi grupurile de pompare moderne care maresc in mod vizibil eficienta panourilor solare. Functiunile kitului hidraulic dublu sunt foarte bine determinate. Primul punct important la acest grup de pompare este posibilitatea de spalare si umplere a instalatiei solare. Grupul de pompare este echipat cu doi robineti pentru umplere, golire si dezaerisirea instalatiei. Pentru aceste operatiuni eu va recomand sa folositi pompa ZUWA KOMPAKT P80. Dezaerisirea sistemului hidraulic are un rol foarte important in buna functionare a instalatiei solare.

Dezaerisirea sistemului solar

Dispozitiv de umplere instalatiiMulti dintre instalatori incearca cu metode proprii sa dezaeriseasca instalatiile solare. Vin cu tot felul de metode neprofesionale care par la prima vedere ca au rezolvat aceasta problema. In realitate situatia se complica si acesti instalatori care nu au inteles ca numai cu o pompa profesionala reusesc sa scoata aerul din instalatii trebuie sa vina din nou la instalatia care tocmai au pus-o in functiune datorita reclamatiilor facute de catre beneficiar. Aceste deplasari inutile pentru interventiile neprogramate nu inseamna altceva decat bani si timp pierdut. Sa nu mai vorbim de modul in care beneficiarul te apreciaza, cand tu ii spui ca totul este in ordine si ca instalatia v-a functiona fara probleme ani de zile.

Pomparea lichidului in circuitul hidraulic inchis se controleaza si se regleaza cu un debitmetru care este deja integrat in sistemul de pompare al instalatiilor solare. Temperatura maxima pe retur (partea unde se afla pompa) este de 100 grade C,  Presiunea maxima de lucru este de 8 bar. Pompa este echipata un termometru de temperatura analog.  Aparatele de control au o exactitate de +/-10%. din valoarea masurata. Componentele grupului de pompare sunt din inox alama si plastic. Garniturile de etansare sunt din materiale speciale cu rezistenta la temperaturile inalte. Pompa de recirculare de mare eficienta GRUNDFOS UPM3 SOLAR 15-75, este montata pe grupurile de pompare HE in 2 variante: 1,5-6,0 l/min; 2.0-12 l/min. Debimetru din alama si borosilikat cu posibilitate de reglaj a debitului (viteza) de circulare a lichidului in instalatie si posibilitatea de dezaerisire fortata.

Numar Articol Denumire produs Capacitate TacoSetter Pret fara TVA
400001416 Grup de pompare Grundfos UPM3 15-75 1,0 – 6,0 l/min 229,0 €uro
400001411 Grup de pompare Grundfos UPM3 15-75 2,0 – 12,0 l/min 229,0 €uro

Date tehnice:   pdf.

Numele (obligatoriu)

Adresa email (obligatoriu)

Telefon

Url

Title

Mențiuni: