- Antigel solar Westech 20 litri - Pret fara TVA: 60,0 €uro

Antigel solar Westech. Atentie foarte mare la tipul de antigel pe care il utilizati la instalatia solara. Sa aveti in vedere ca la o defectiune a schimbatorului de caldura (serpentina) din boiler antigelul solar ajunge in apa calda care o folositi la baie si bucatarie. Nu riscati si folositi numai tipul de antigel cu acest simbol DIN 4757. – Sa nu fie toxic, iritant sau coroziv și trebuie să fie compatibil cu protecția mediului. Antigelul solar din categoria LS este gata pregatit de utilizare. Nu se mai amesteca cu apa. Agentul termic are protecţie la îngheţ pe timp îndelungat, gata de utilizare. Are inhibitori de coroziune pentru instalaţii de răcire şi încălzire. Precum şi pentru instalaţii solare şi de pompare a căldurii. “SOLARLIQUID LS” – WESTECH SOLAR, este un lichid inodor, de culoare roz – violet pe bază de Monopropilenglicol.

Utilizarea antigelului Westech

Acesta poate fi utilizat în domeniul alimentar şi cel de apă potabilă caldă. Sau poate fi folosit ca lichid pentru transfer de căldură. Inhibitorii speciali de coroziune protejează materialele metalice şi plastice utilizate în instalaţii, împotriva coroziunii, alterării şi incrustaţiei. Aşadar, gradul de eficienţă al instalaţiilor se menţine de la – 28°C la max. +250° C. Antigel solar pentru instalatii termice

refractrometru solar

Antigel solar. Lichidul solar numit antigel este este un element foarte important în operarea instalatiilor solare termice. Acest antigel disipa (transfera) căldura absorbită de la soare la sistemul de încălzire și de apă caldă menajeră. Antigelul sau mai bine zis circuitul hidraulic incarcat cu antigel trebuie verificat cu regularitate. Protecția sistemului solar împotriva coroziunii și impotriva inghetului pot fi compromise atunci când lichidul solar nu mai corespunde din punct de vedere tehnic. O inspecție vizuală folosind un refractrometru si care trebuie facuta in mod regulat și conștiincios, este de obicei suficientă pentru a constata daca antigelul este in regula sau nu.

Rolul antigelului Westech

Antigel panouri solareAntigelul solar are un rol foarte important pentru instalatiile solare termice. Noi va recomandam sa incarcati instalatia la presiunea de cel putin 3 bar. Aceasta incarcare cu antigel a instalatiei solare se face dimineata sau seara inainte sa rasara soarele. Presiunea ideala este de 3,5 bar binenteles la rece. (masurata seara sau dimineata si nu in cursul zilei). La acesta presiune in instalatie de 3,5 bar punctul de fierbere al antigelului este la 250°C. Daca va uitati pe fisa tehnica de la panourile solare cu tuburi vidate Westech, temperatura de stagnare (maximul de temperatura atinsa) este de 210°C cand intensitatea soarelui este de 1000 W/m², adica o zi torida de vara. Se recomanda ca antigelul din instalatia solara sa fie verificat la intervale de 5 ani si daca acesta nu mai corespunde sa fie inlocuit in scopul de a mentine eficienta maxima a transferului termic.

Daca la aceasta verificare antigelul, are o culoare intunecata si este gelatinos aceasta indica descompunerea lui. Trebuie sa spalati instalatia hidraulica si sa inlocuiti antigelul uzat. Westech

DATE TEHNICE
Solutie de baza Propylenglykol
Culoare lichid Roz – Violet
Densitate la 20°C 1.042 g/cm³
Indice de calcul nD20  1.385
Rezerva de alcalinitate min. 20 ml 0.1 n HCl
Viskosität (20 °C) 5.0 mm²/s
Continut de apa < 54 %
Valoare Ph 6,8 – 7,5
Punct de inghet – 28°C
Punct fierbere fara presiune +106°C
Punct de fierbere la 4 bar +250°C
Amestec admis numai cu Tyfocor LS
Punct inflamabil Nu arde
Densitatea vaporilor >1 (mai grei decat aerul)
Garantie 3 Ani
Capacitate bidon 20 Litri

Numele (obligatoriu)

Adresa email (obligatoriu)

Telefon

Url

Title

Mențiuni: