tub de rezerva WT-B58

- Tub vidat de rezerva Westech SP-58 - Pret fara TVA: 9,50 €uro

Tuburile vidate SP-58-1800A, sunt componente cheie pentru panourile termice.Tubul vidat Westech din punct de vedere al constructiei este format din doua tuburi concentrice din sticla borosilicata intre care se afla vid. (Borosilicat este un material cu rezistenta mare la chimicale si de caldura ). Tubul cu diametru mai mic care se afla in interior si are pe suprafata lui un strat special pulverizat solar selectiv si cu mare putere de absortie. Spatiul dintre tubul exterior si cel din interior este evacuat pentru a elimina posibilitatea pierderilor de caldura prin conductie. Tuburile termice vidate Westech prepara apa calda menajera chiar si la -30 grade Celsius daca binenteles este o zi senina si soarele straluceste pe cer. Instalatiile termice cu panouri solare Westech prepara apa calda menajera pe tot parcursul anului. Tub vidat de rezerva SP-S58-1800 pentru panourile Westech.

Denumire tub Diametru exterior Diametru interior
Lungime tub Material  absortie
Material tub
Garantie
Westech SP-58-1800A 58 mm 47 mm 1800 mm Ail-N/AI pe sticla borosilikatglas 10 Ani

Cum recunoastem daca un tub este defect. Un tub vidat defect il puteti recunoaste, daca partea de jos a tubului (aprox. 100 mm) este de culoare fumurie spre alb. Daca panoul este pe acoperisul casei acest test il puteti face aruncand o privire catre tuburile vidate de la panoul solar. Tubul sau tuburile vidate defecte, trebuiesc inlocuite. Prin aceste tuburi defecte (fara vid) se pierde energia termica acumulata de tuburile care sunt in . Inlocuirea tuburilor defecte se face fara ca instalatia solara sa fie scoasa din functiune

Tuburi vidate defecteVa rog sa analizati aceasta imagine. Se poate remarca diferenta dintre tubul din stanga imaginii si cel din dreapta. Tuburile defecte in partea de jos au o culoare alb laptos. Ele  se pot schimba fara ca instalatia solara sa fie golita de antigel sau sa fie scoasa din functiune. Interventia noastra insa trebuie sa fie seara sau dimineata inainte de a rasari soarele. Se poate remarca diferenta dintre tubul din stanga imaginii si cel din dreapta. Tuburile defecte in partea de jos au o culoare alb laptos. Ele  se pot schimba fara ca instalatia solara sa fie golita de antigel sau sa fie scoasa din functiune. Interventia noastra insa trebuie sa fie seara sau dimineata inainte de a rasari soarele. In cursul zilei heat pipe – urile din tuburile vidate sunt extrem de fierbinti si riscati sa va ardeti. Ele pot ajunge pana la 200°C.

Cum se inlocueste un tub vidat. Nu trebuie sa fii specialist pentru a putea schimba un tub vidat care este defect. Daca sesizati ca la panoul/panourile dvs. sunt tuburi defecte trebuie luati hotararea de a le schimba si de a restabili eficienta panoului solar. Sunt cativa pasi pe care trebuie sa-i faci pentru inlocuirea tubului vidat defect. In primul rand, tuburile defecte se pot inlocui numai dimineata inainte sa rasara soarele sau seara dupa ce soarele a apus. Temperatura tevilor de cupru numite Heat Pipe din interiorul tuburilor vidate in cursul zilei poate fi de peste 200 grade C. Nu riscati ! Fara sa goliti instalatia de antigel si fara sa opriti instalatia solara din functionare, tubul defect se soate cu grija din coletorul solar. Dupa ce v-ati asigurat ca teava de cupru numita Heat Pipe nu este fierbinte, puteti actiona.

Toate elementele din interiorul tubului defect se transfera cu grija si fara sa se deformeze in tubul nou pe care deja il aveti pregatit. Va rog sa acordati maximul de atentie la folia de aluminiu din interiorul tubului care este foarte sensibila. Dupa acest transfer de accesorii, tubul nou se monteaza in colectorul panoului. Nu uitati sa folositi pasta termoconductoare care se aplica pe toata suprafata de la Heat-Pipe. Tub vidat separat Westech WT-B58-1800A – Panouri Solare Westech

Numele (obligatoriu)

Adresa email (obligatoriu)

Telefon

Url

Title

Mențiuni: