Sistem de protectie Instalatii solare

- Protectie impotriva supraincalzirii - Pret fara TVA: 115.0 €

Protectie pentru supraincalzirea instalatiilor solareSistem de protectie pentru instalatiile solare
Radiator de protectie impotriva supraincalzirii panourilor solare. Pentru a evita si proteja supraincalzirea instalatiilor solare firma noastra va ofera un sistem de racire. Acest sistem este usor de ansamblat pentru a preveni supraincalzirea instalatiilor solare. Sistemul este format dintr-un radiator hidraulic cu ventilator si un termostat de imersie. Termostatul se monteaza pe capacitatea boilerului sau pufarului. Termostatul porneste si opreste ventilatorul in functie de temperatura din boiler. Sistemul de racire este pentru prevenirea supraincalzirii instalatiilor solare. Este de fapt o protectie pentru supraincalzirea sistemelor solare termice. Pe perioada concediilor de vara sau este recomandat sa folositi la instalatiile solare un sistem de protectie pentru a evita supraincalzirea . Instalatia solara termica trebuie sa aiba in permanenta posibilitatea de descarcare a energiei termice. Fara aceasta protectie riscati sa se defecteze tijele de cupru numite Heat Pipe.

Daca aceasta posibilitate de descarcare termica nu exista la locatia dvs. instalatia solara dupa ce a atins temperatura apei calde in boiler setata de dvs. (aprox. 60°C) intra in stagnare. Ce inseamna “stagnare” va putem explica in cateva cuvinte dupa vom cauta aceste explicatiile necesare in DEX

Radiator racireSTAGNARE – oprire, ramanere pe loc (definitie DEX). Pentru a evita confuziile si interpretarile acestui cuvant m-am uitat la definitia exacta a stagnarii in dictionarul explicativ al limbii romane si corespunde intocmai explicatiilor noastre. Atunci cand instalatia solara nu are unde sa descarce energia termica exista riscul de deteriorare a componentelor din interiorul tuburilor vidate numite Heat Pipe. Aceste “pipe fierbinti” in traducere libera sunt construite dintro-o teava de cupru si un bulb de 14 mm sau 24 mm pentru transferul termic. Ele au in interiorul lor un lichid (nu se cunoaste combinatia chimica) care la temperatura de 20°C se vaporizeaza. Daca instalatia solara intra in stagnare panourile solare pot atinge temperatura de peste 200°C. Atunci cand dvs. sunteti in concediu sau consumul de apa calda menajera este minimal instalatia solara nu are unde sa-si descarce energia termica si se ajunge la acest impediment.

termostat pentru protectie

Se comanda separat

Termostat de imersie porneste si opreste ventilatorul in functie de temperatura apei din boiler. Sistemul de racire prezentat protejeaza instalatiile solare la supraincalzire. Echipamentul de protectie a fost testat de firma noastra si are rezultate 100% pozitive. Este vorba de un radiator hidraulic de racire cu ventilator, care este comandat de un termostat de imersie (in poza alaturata).  Acest sistem duce la disiparea energiei termice acumulata de la soare in atmosfera. Temperatura instalatiei solare sub temperatura setata de dvs. Puteti urmari exact temperatura la care acest ventilator v-a intra in sarcina. Asfel evitati ca instalatia solara sa intre in stagnare. Acest sistem de protecie impotriva supraincalzirii instalatiei solare se poate achizitiona de la firma. Va putem oferi contra cost, inclusiv termostatul de imersie care tine sub control radiatorul hidraulic.

Firma noastra este singura firma din Romania care va pune la dispozitie un sistem de protectie pentru evitarea supraincalzirii a sistemelor solare. Nu ezitati sa ne contactati ! Avem solutii pentru toate tipurile si marimile de instalatii solare.

Date tefnice:  Fisiere tehnice

 

 

 

Numele (obligatoriu)

Adresa email (obligatoriu)

Telefon

Url

Title

Mențiuni: