Panou solar cu oglinda

- Westech HY-H58 cu oglinda CPC -

Panou solar Westech CPCPanou solar cu oglinda CPC integrata in tuburile vidate. NEW ! hi-tech technology – Premiera mondiala ! Panourile solare Westech HY-H58 sunt panouri patentate si comercializate numai de firma Nedavi Solar si colaboratorii sai in Romania ! Panourile solare cu oglinda CPC (Compound Parabolic Concentrator) integrata intre cele 2 tuburi vidate concentrice (disponibil incepand cu 15.08.2017)  Noul model Westech HY-H58, este un produs patentat de firma Westech Solar, care are o tehnologie de constructie noua si foarte eficienta in comparatie cu panourile solare clasice cu tuburi vidate. Panoul solar HY-H58 CPC este un colector solar FANTASTIC !!  Acest panou solar reprezinta o revolutie moderna in domeniul tehnologiei de fabricatie a panourilor solare termice si este comercializat in Europa numai  de firma Westech Solar Germany si de firma noastra Nedavi Solar din Romania. Tehnologie de varf in domeniul panourilor solare cu acest concentrator parabolic numit CPC !

Se aplica cota de TVA 5 % pentru persoane fizice  CONFORM LEGII 39/2023

Date tehnice – PANOURI SOLARE CU TUBURI VIDATE HEAT PIPE – WESTECH HY-H58 CPC – Eficienta: 780 kW/h/m²/an
Nr. Art. Date tehnice
Dimensiuni in mm
Nr. Tuburi vidate
Greutate Kg
Racord filet exterior
Suprafata netto m²
Suprafata absort m²
Pret in €uro fara TVA
L
H
A
CPC-10
HY-H58-10 CPC
726
1985
172,5
10
37
1″
1,401
0,943
300,0
CPC-20
HY-H58-20 CPC
1426
1985
172,5
20
72
1″
2,752
1,887
541,0
CPC-30
HY-H58-30 CPC
2126
1985
172,5
30
110
1″
4,103
2,830
810,0
Compound Parabolic Concentrator

Westech CPCPanourile solare Westech HY-H58 au fost prezentate de firma Westech Solar din Viena, in premiera mondiala la expozitia din Viena “Bauen & Energie Wien-Messe” 2017, in perioada de 16-19 februarie la: Halle C,  Stand 421, iar doua saptamani mai tarziu la expozitia din Wels mai exact in perioada 3-5 Martie la Halle 19,  Stand 335. Cei care nu au avut posibilitatea sa participe la aceste 2 expozitii, si inca nu au vazut acest panou solar cu oglinda CPC integrata, va asteptam la sediul firmei noastre din Str. Greierului Nr. 28 Oradea unde puteti vedea si achizitiona aceste panouri cu tehnologie originala Westech. Primul punct si cel mai important punct este  oglinda CPC (Compound Parabolic Concentrator) care este integrata intre cele 2 tuburi vidate concentrice. Aceasta oglinda CPC face ca eficienta tuburilor vidate sa creasca considerabil iar functia secundara a acestei oglinzi este de a proteja panoul la supraincalzire (urmareste video).

CPC – (Compound Parabolic Concentrator)

Un alt punct foarte important este forma conica a Heat Pipe-lui. Acesta piesa este inpinsa in permanenta in capacitatea colectorului de un arc elicoidal si face ca transferul termic de la Heat Pipe la colector sa fie fara pierderi. Dupa cum vedeti sistemul de prindere si fixare a panoului solar pe acoperis plan sau terasa se realizeaza fara probleme. Racordurile de cupru care erau pana acum fara filet si aveau diametrul numai de 22mm acum au filet de 1 tol si au suprafata de etansare marita pentru garniturile de klingherit.

Panou_solar_Westech_CPC_ Heat Pipe conic Panou_solar_Westech_Fixare_ Panou_solar_Westech_Racord_
Westech HY-H58 CPC

Oglinda CPC la panourile Westech (Compound Parabolic Concentrator) este integrata intre cele 2 tuburi vidate concentrice. Pentru a maxmaliza randamentul termic, noul panou are intre tubul din interior si tubul din exterior, aceasta oglinda CPC integrata, care reflecta energia soarelui, catre tubul absorbant din interiorul tubului transparent de 58 mm si care este protejata 100%. Panourile Westech HY-H58 rezista la zapada depusa de pana la 500 mm si la viteza zantului de pana la 140Km/h. Sa analizam acum varianta clasica de panouri cu oglinzi CPC. Panourile solare cu oglinda CPC clasice, produse de firme cum ar fi: Vaillant, Buderus, Solarfocus Solarbayer etc. sunt total diferite.

Aceasta oglinda CPC a fost plasata sub tuburile vidate cu scopul de a reflecta razele solare care nu au fost absorbite de tuburile vidate. Nimic rau in asta. Dar hai sa vedem ce se intampla cu aceasta oglinda CPC dupa cateva saptamani de functionare. Va spun eu. Diferite particole de praf, cenusa sau alte elemente din atmosfera se depun pe aceasta oglinda CPC, iar eficienta oglinzii scade sau chiar este neutralizata. Ce se intampla cu acest panou solar cu oglinda CPC atunci cand ninge si zapada nu poate sa treaca printre tuburi datorita acestei oglinzi sau atunci cand viteza vantului depaseste 130Km/h ???

Panouri Westech Solar HY-H58 – CPC

Heat Pipe conic eficienta 100%. Pe langa tehnologia moderna a oglinzii CPC integrata in tuburile vidate, tija de cupru numita Heat Pipe de la acest panou solar Westech HY-H58 are forma conica si este presat cu un arc de otel inoxidabil in permanenta in conul din cutia colectorului. Con in con inseamna contact 100% si binenteles transferul termic este deasemeni de 100%. Acesta tehnologie noua de Heat Pipe conic ofera panourilor Westech HY-H58 rezultate fantastice in transferul termic. Oglinda CPC incorporata

Avantajele panoului solar Westech HY-H58. Performanta clara ! Un singur tub vidat Westech HY-H58, cu oglinda CPC, incalzeste 11 litri de apa  pe zi de la temperatura de 13-14 grade C la 45 grade C, atunci cand intensitatea soarelui este de 1000 Watt/m² (zi insorita de vara). Suprafata brutto a panoului Westech HY-H58-30, este de numai 4,103 mp. De retinut este faptul ca un panou solar clasic cu 30 de tuburi are o suprafata brutto de 5,10mp deci acest panou are in primul rand o suprafata foarte mica de asezare. (spatiul ocupat pe acoperisul casei). Suprafata de absorbtie brutto este 4,039 mp iar suprafata de absorbtie netto este de 2,83mp. Eficienta panoului Westech CPC este cu 20% mai ridicata decat panourile cu tuburi vidate clasice.

Westech Solar HY-H58 – Supraincalzire

Protectie impotriva supraincalzirii instalatiei solare – Oglinda CPC este integrata in jumatatea inferioara a tubului vidat si are rolul de reflexie a razelor solare care trec pe linga tubul absorbant. Efectul secundar al oglinzi CPC este ca tubul vidat poate fi rotit la 180°C si in aceasta pozitie oglinda CPC, are rol de protectie impotriva supraincalzirii tuburilor vidate. Aceasta protectie reprezinta un mare avantaj pentru instaltiile solare cu aport la incalzire, sau acolo unde apa calda menajera nu poate fi folosita in totalitate. In perioada de vara plina cand panourile solare produc in exces apa calda menajera, puteti reduce ( prin rotire la 180 grade ) o parte din tuburile vidate pentru a evita supraincalzirea instalatiei solare. Panoul solar WESTECH HY-H58 poate fi oprit partial sau complet. Comercializam pompe de caldura aer apa Chofu.

Instructiuni de montaj: Instructiuni-montaj   Informatii video: Video_CPC

Numele (obligatoriu)

Adresa email (obligatoriu)

Telefon

Url

Title

Mențiuni: