Panouri solare Westech

Casa Verde

Program de finantare Casa Verde

Casa verde 2019Casa Verde Plus. Finanțarea programelor și proiectelor din sectorul protecției mediului au finanțarea asigurată în 2016, din Fondul pentru Mediu. Noutățile din acest an se referă la programul Casa Verde, care va fi completat de noul program “Casa Verde Plus”. Programul de stimulare a înnoirii parcului auto (Rabla) va fi suplimentat cu programul’ Rabla Plus’, dedicat autovehiculelor electrice și hibride. Citat original pentru programul Casa Verde. Executivul a aprobat, în ședința de astăzi, bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2016 al Fondului pentru Mediu și al Administrației Fondului pentru Mediu. Potrivit actului normativ, în buget s-au estimat venituri totale în sumă de 836,46 milioane de lei. Cheltuieli în valoare de 838,66 milioane lei, deficitul de 2,2 milioane de lei. Urmând a fi acoperit din excedentul anilor anteriori. Intrebare: Cati dintre dvs. ati beneficiat de aceste facilitati ? 

CASA VERDE 2018. „Scopul programului îl reprezintă îmbunătățirea calității aerului, apei și solului. Reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului și a combustibililor fosili utilizați pentru producerea energiei. Centrale clasice folosite pentru încălzire și obținerea de apă caldă menajeră. Stimularea utilizării sistemelor care folosesc în acest sens sursele de energie regenerabilă, nepoluante. Finanțarea din Fondul pentru mediu a proiectelor privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă. Inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire”, se arată în actul normativ. Concret, persoanele fizice vor putea cere până la 3.000 de lei pentru a-și instala acasă panouri solare nepresurizate, până la 6.000 de lei pentru a-și instala panouri solare presurizate sau până la 8.000 de lei pentru instalarea unor pompe de căldură (exclusiv pompele de căldură aer-aer).

Casa Verde 2019
Administratia Fondului de Mediu intenţionează să lanseze un program prin care să finanţeze până la 20.000 de persoane fizice care doresc să îşi monteze instalaţii mici de producţie a energiei electrice. Cetăţenii care îşi instalează aceste panouri fotovoltaice pot folosi energia produsă pentru propriul consum, iarsurplusulpoate fi vândut în reţea, distribuitorii fiind obligaţi să preia energie. Condiţia de bază este ca, pentru a beneficia de finanţare, puterea  evacuată în reţea trebuie să fie  cel mult egală cu puterea pe care o are contractată pentru consumul din reţea, nu mai mare. Românii persoane fizice care doresc să treacă la energie verde vor fi ajutați de stat cu 90% din valoarea investiției, dar nu mai mult de 20.000 de lei.

Cel puțin asta propune noul ghid de finanțare aflat acum în dezbatere publică la Ministerul Mediului.” Ordinul nr. 1287 din 05 decembrie 2018 pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională. Așadar, sunt eligibile pentru finanțare cheltuielile de achiziție a sistemelor de încălzire ce folosesc energie regenerabilă. Binenteles și cele cu montajul și punerea în funcțiune, inclusiv taxa pe valoarea adăugată aferentă. Acestea vor fi în măsura în care sunt făcute doar după semnarea contractului de finanțare nerambursabilă. ( www.avocatnet.ro )

Pompe de caldura Accesorii montaj – Oradea Panouri solare termice Westech Solar

Contactează-ne: